Taart bakken

Taart bakken

Nadat we vorige week vol trots het mooie Pottekiekertje hebben rond gebracht was het vandaag tijd voor de taartuitreiking. Onze laatste keer dat wij een taart mochten weggeven, dat maakte het toch wel een beetje lastig en speciaal om een keuze te maken. De keuze maken was gelukt na wat overleggen samen en te beredeneren waarom diegene de taart zou krijgen. Om half 2 werden we opgehaald om vervolgens met onze achterban te vertrekken naar Gendt.

Dit jaar hadden wij ook besloten om onze hofdame Floor mee te nemen en maar goed ook, want na binnenkomst mochten we aan de slag met de taart. Jullie raden het vast al, Hanneke en Floor konden aan de gang met de taart en William straalde in het delegeren en bier drinken. Wat was Hanneke blij dat Floor er was , al droeg William toch een klein steentje bij door af en toe wat attributen aan te geven.

Tussen het versieren door kwam onze achterban even spieken of ze er achter konden komen voor wie de taart was want alleen de prinsenkeuzecommisie, wij en degene die regelde dat de ontvangers op tijd bij Hent’s Cafe zouden zijn waren op de hoogte wie de taart zou krijgen. Wat waren we trots op Floor want ondanks dat ze vast de namen heeft horen vallen hield ze stil en haar focus bleef bij het versieren want dat moest toch wel heel precies gebeuren en als iets niet goed was kregen we dat ook te horen.

Toen de taart klaar was kwam onze achterban al aachter onze keuze, tja een versierd huis dat was wel kenmerkend voor degene die de taart kregen. Het was tijd om naar Hent te gaan, daar was het eventjes wachten op de ontvangers. Vol ontwetendheid kwamen Tinus en Lies binnen, ze kwamen immers Mart helpen om de kroeg te versieren voor de supriseparty voor Tom die 18 is geworden. Ja, een verrassing was het zeker maar niet voor Tom 😉

We begonnen aan de uitreiking en ook Lies en Tinus werden naar binnen gehaald. ‘hoezo’ zei Lies ‘hier hebben wij niks mee te maken dat is toch iets voor jullie als vereniging, ze zeggen allemaal dat wij de taart krijgen maar we komen versieren’ Wij wisten wel beter, geweldig dat ze gewoon nog steeds niks door hadden. Lies vroeg nog aan Hanneke, mag ik hier wel staan zo naast juliie? Tuurlijk joh, blief maar lekker staan. William stak van wal en heel langzaam begon er wat te dagen, een versierd huis , de optocht, zou het dan toch? Jazeker, hij is voor jullie Lies en Tinus, dik verdiend blijkt niet alleen vanuit onze kant maar ook vanuit de reacties van de aanwezige.

Lies en Tinus jullie zijn mensen met een groot hart voor Haalderen, overal waar er in Haalderen wat te doen is zijn jullie bij, altijd vrolijk, in voor een praatje en feesten met iedereen mee, jullie tonen betrokkenheid naar alle verenigingen, mede dankzij mensen zoals jullie blijft Haalderen leven. Na de uitreiking bleef het dan ook nog lang gezellig en had vooral Lies een mooi poosje de tijd nodig om bij te komen, Tinus snapte het ook nog niet zo goed want waarom krijgen wij nou zo’n taart het is toch gewoon om overal naar toe te gaan en wij vinden dat leuk. Door deze gezellige middag kunnen wij ook niet wachten en zitten al helemaal in de carnavalsstemming, wij hopen dan ook dat jullie allemaal net zoals Lies, Tinus en velen andere fanatiekelingen mee komen feesten tijdens de 4 dolle dagen in ons mooie Baggergat, zodat Haalderen blijft leven.