Een nieuw prinsenpaar

Een nieuw prinsenpaar

Zondagmiddag na de optocht gingen wij met de kinderen en wat buurtjes van de Grote Geer gezellig naar de Kolk in Haalderen. Het was erg druk en de stemming zat er goed in. Onze  straat was weer mooi versierd zoals elk jaar. Op die middag is mij gevraagd of het niet leuk zou zijn om het nieuwe prinsenpaar te worden… Ja, en wat zeg je dan… ‘Nou, ik weet niet of dit wel iets voor ons is…’ en daar hebben we het bij gelaten en ook niet meer aan gedacht.

Totdat er op een mooie zomerse woensdagavond de telefoon gaat en Erwin opneemt. ‘Hallo, met Vincent van Leeuwen.  Ik heb een vraag, wij als prinsenkeuzecommissie van de Kleibakkers zouden het erg leuk vinden als jullie het nieuwe prinsenpaar worden.’ Erwin was gelijk enthousiast en toen ik thuis kwam van het werk, zei Erwin:  ‘Eleny, wat vind jij er van als wij het nieuwe prinsenpaar worden met de carnaval?’ Ik was overdonderd en wilde graag eerst eens weten wat dit allemaal gaat inhouden. Snel een avond gepland om bij elkaar te komen, wat natuurlijk in het geheim zou plaatsvinden. We werden hartelijk ontvangen door Anja, Gerie, Vincent en Monique. Er stond al van alles lekkers klaar op tafel, maar wij hadden nog helemaal geen ja gezegd. Alles werd die avond goed uitgelegd en wij werden steeds enthousiaster. Het was ook een erg gezellige avond, totdat Vincent zei: ‘Volgens mij zit hier het nieuwe prinsenpaar.’ Daar hebben we gelijk met ons zessen op geproost.

Een mooi begin van een spannende tijd.

Eerst op vakantie en daarna begonnen wij met alle voorbereidingen. Met veel plezier gingen we van start. Er moest een prinsenpak een prinsessenjurk komen. En dit allemaal in het geheim, wat alles nog spannender maakte. Dus op stap voor het prinsenpak naar Thetru samen met de prinsencommissie. Er werd een mooie broek aangemeten en het pak passend gemaakt. Het was een fijne avond en we zijn daarna heerlijk op een terras beland. Een week later weer op pad voor de jurk. Heel bijzonder, want je bent het niet gewend om dit te dragen. De laatste keer was 12,5 jaar geleden op onze trouwdag. Bij het passen van deze jurken krijg je vanzelf een prinsessengevoel, zo trots en mooi. De datum kwam heel snel dichterbij. Er volgden nog heel veel fijne prinsenpaaravonden waarop we alles bespraken En we leefden allemaal naar de onthulling toe.

DE ONTHULLING
Zaterdag 23 november 2013. Erwin gaat ’s morgens vroeg met Lars naar het voetbalveld. Het gesprek van de dag: wie wordt het nieuwe prinsenpaar? Er wordt wat afgespeculeerd, veel namen komen voorbij. De spanning wordt steeds groter. ’s Middags nog even onder de zonnebank, de kapster komt en de kinderen zijn weggebracht om te gaan logeren bij opa en oma. De tijd kruipt voorbij en wij kunnen nergens anders meer aan denken.

En dan rijdt de auto voor: op naar de Kolk waar de onthulling gaat plaatsvinden. Erwin wordt in het prinsenpak gehesen, de kist waar wij in gaan staat al klaar. Met bonkende hartjes stappen wij in en worden naar binnen gereden. Vincent, de president, is al aan het woord, de spanning stijgt en dan gaat de deur open en stappen wij, prins Erwin van Zottendaal en prinses Eleny, eruit… Wauw! Dit had niemand van ons verwacht.

Erwin van Zottendaal leest de proclamatie voor

Wat er dan met je gebeurt is geweldig. Anja roept ons naar voren. Als eerste krijgt prins Erwin een scepter, handschoenen, een steek en heel lange veren. Nu is hij een echte prins. Beide ontvangen wij de huisorde. De prinsencommissie staat om ons heen en dan champagne… Proost! Wauw, wat geweldig allemaal. Prins Erwin leest de proclamatie voor, onthult zijn prinsennaam en samen met Gerie komt ons motto tevoorschijn.

NIET LALLEN MAAR CARNAVALLEN!
Dan volgen er vele felicitaties en intussen is de familie gebeld. Samen met opa en oma komen Jari en Lars binnen. Oh, wat heerlijk om die te kunnen zien. De muziek start en dan de openingsdans: het is feest! En voor we het in de gaten hebben, wordt alweer het laatste liedje gespeeld. We sluiten de avond af op de dansvloer samen met alle Kleibakkers eromheen. Dit was onze eerste avond als prinsenpaar, een avond om nooit te vergeten!

De auto rijdt voor en wij worden prinselijk naar huis gebracht. Nog even nagepraat met Vincent en Monique en dan heerlijk naar bed.