Afscheidstoespraak

Afscheidstoespraak

Beste Kleibakkers,

Ja, daar sta je dan. Na twee jaar als prins Erwin van Zottendaal en prinses Eleny door het leven te zijn gegaan, wil ik toch graag nog wat vertellen over deze twee bijzondere jaren.

Ik kan het me nog als de dag van gisteren herinneren dat Vincent mij belde op een woensdagavond in juli met de vraag of wij misschien intresse hadden om prins en prinses te worden.

Ik vertelde hem het nog niet te weten en aangezien Eleny niet thuis was, ik dit eerst moest overleggen, maar er wel voor openstond.

Er werd een avondje bij Gerie en Anja gepland en toen werd ook Eleny over de streep getrokken.

Na vele stiekeme bezoekjes tot in de late uurtjes bij Anja en Gerie, werd het toch nog spannend. Een week voor onze onthulling werd mijn vader aan een gelukkig achteraf goedaardige hersentumor geopereerd en sloeg bij ons de twijfel toe of wij dit nu wel moesten willen. Na spoedoverleg met de prinsenkeuzecommisie hebben wij besloten de gok te wagen om door te zetten en daar zijn wij jullie ontzettend dankbaar voor, want het is allemaal goed afgelopen en wat hebben wij een geweldige twee jaar gehad met deze superleuke vereniging.

Even terugkijkend op deze twee jaar denk ik aan het taartenbakken voor Vincent van Leeuwen en Mark Linsen, het prinsentreffen in Nijmegen, de verlichte optocht in Gendt. De gezellige uitjes naar zusterverenigingen waar we altijd met velen naar toe zijn geweest. En natuurlijk de vier dolle dagen in ons thuishonk De Kolk en het frühshoppen bij de Tichel en Café Haalderen.

Er zijn  binnen de vereniging ook tegenslagen geweest. Dan denk ik aan het overlijden van Geert Roelofs, een van de raadsleden die er altijd en overal bij was. Bijna tegelijkertijd krijgt Geert van Aalten hartklachten. Maar ik moet zeggen: de manier waarop deze vereniging met deze tegenslagen om is gegaan is gewoon grandioos.

Dit alles, de mooie en ook de minder mooie momenten, heeft mij doen besluiten om ook tot de raad toe te treden. De raad zal zo langzamerhand wel staan te popelen om ons de zaal uit te vegen, maar wij willen toch graag alle mensen van de vereniging en natuurlijk alle mensen die carnaval een warm hart toedragen, bedanken voor deze geweldige twee jaren

In het bijzonder willen wij Anja, Gerie, Vincent en Moniek, de prinsenkeuzecommisie, dus bedanken voor alles wat zij voor ons gedaan hebben. En zeker niet te vergeten Stiwan en onze chaperone Evelien, die ons toch telkens weer overal naar toe vervoerden. En Rowenda van Kapsalon Harmony die altijd voor mijn prinses heeft klaargestaan.

Mensen, nog een keer bedankt voor alles en voor het nieuwe prinsenpaar veel succes en geniet ervan. Graag willen wij  een groot aplaus voor deze fantastische vereniging en daarna kunnen wij afgevoerd worden.

Prins erwin van Zottendaal en Prinses Eleny