Prinsenfoto Gelderlander en taart bakken.

Prinsenfoto Gelderlander en taart bakken.

Vroeg in de veren op zaterdagochtend want de jaarlijkse foto van de Gelderlander met prinsen en prinsessen van heinde en verre stond op het programmma. Daar horen wij natuurlijk ook tussen te staan. Dit jaar werd de foto gemaakt in ‘De Kube’ in Nijmegen. 

Al snel troffen wij onze buurverenigingen uit Bemmel, Gendt en Huissen. Biertje en een Schrobbeler erbij, muziek van een tweetal dweilorkesten en de stemming kwam er al snel in. En dan met hele setje op de foto. Dringen voor een mooi plekje en dan het gekriebel van al die veren weerstaan. Nu afwachten wat ze er van gemaakt hebben.

Na de prinsenfoto was het tijd om naar Gendt te gaan voor het jaarlijks taarten bakken. Gezamenlijk met de prinsenparen uit Gendt, Bemmel en Angeren, onder leiding van Robert Braam konden we al onze creativiteit kwijt. Ook hier zorgde een dweilorkest voor de muzikale omlijsting. Nadat de taarten klaar waren zijn er nog een aantal foto’s genomen. Hierbij zat een heuse balkonscene in de grote zaal van Providentia. Het kan niet anders of dat moet een mooi plaatje geworden zijn. 

Toen was het moment daar om naar Hent’s Café te gaan om de taart uit te reiken. Daar had zich inmiddels al een leuke groep verzameld in afwachting wie de taart zou krijgen. Wij hebben ervoor gekozen om de taart aan Maikel Jansen te schenken vanwege zijn inzet als Sint Havo en omdat hij al jaren de muziek verzorgd op de jeugdmiddagen van onze vereniging. Ook was de taart een beetje voor zijn vrouw Carolien. Daar zij met zijn tweeën ook vaak klaarstaan voor mijn moeder Annelies. Na een emotioneel ontvangst hebben we het met zijn allen nog even gezellig gemaakt. 

Nog maar een paar dagen en dan krijgen wij de sleutel van het Baggergat en kan het feest losbarsten. Wij hebben er enorm veel zin! Wij hopen u allen te mogen verwelkomen in De Kolk, langs de route van de optocht of bij enig ander activiteit.