De dolle dagen zijn voorbij

De dolle dagen zijn voorbij

Nu, een paar dagen na de vier dolle dagen, kijken we terug op een enorm gezellig carnaval. Enorm genoten van alle activiteiten en de mensen om ons heen.

Vrijdag startten we bij de oudste inwoonster van Haalderen. Mevrouw Peters van 95, die voor de tweede maal deze titel kreeg. Enorm gastvrij ontvangen met koffie, thee, een gebakje en uiteraard een biertje. Leuk om als jonge prins en prinses verhalen te horen van vroeger. Na het bezoek aan mevrouw Peters gingen we op pad naar Gendt. In Providentia vond de sleuteloverdracht van de jeugd plaats. Hier Kregen prins Bryan en prinses Sterre de sleutel uit handen van de burgermeester en konden zij starten met het jeugdcarnaval. Na afloop gingen wij door naar de jongste inwoonster, Imme, van trotse ouders Annet en Tim, maar misschien nog wel een trotsere opa, Ben. ´s Avonds hebben we nog een bezoekje gebracht aan Hents Café om de carnaval af te trappen. Erg gezellig, waardoor het wat later werd dan gepland. Ach, met het motto ‘As ’t mar gezellig is’ moet dit maar kunnen.

Zaterdag alweer vroeg op pad. Tijd om zelf de sleutel in ontvangst te nemen uit handen van de burgermeester. Alvorens dat wij als prinsen de sleutel in ontvangst mochten nemen, werden eerst de vlinders uitgereikt. Anja heeft deze mogen ontvangen, wat iedereen verraste inclusief haarzelf. Na vele mooie optredens en zelf ook meegedanst te hebben met onze raad, was het moment daar. Eindelijk kregen we de sleutel van ons Baggergat na mooie woorden van de burgermeester. Eindelijk kon het carnaval dan echt losbarsten. Dat hebben we dan ook laten gebeuren op zaterdagavond met een beregezellige avond.

Op zondag werden wij opgehaald met de prinsenwagen om vervolgens ook de jeugdprins en prinses op te halen bij hen thuis. Tijd voor de optocht met gelukkig mooi weer. Geen moment stilgestaan op de wagen, want met de dansgarde hebben we een feestje gebouwd op de wagen. Na de optocht de prijsuitreiking. Wat ons betreft heeft iedereen gewonnen, want we hadden weer een fantastische optocht. Zondagavond naar de verlichte optocht in Gendt. Altijd weer indrukwekkend hoeveel mensen er langs de kant staan te blauwbekken om de praalwagens uit de gehele omgeving te zien. Wederom enorm genoten.

Maandag is het traditioneel frühshoppen met bezoekjes aan dorpshuis De Tichel, Hents Café en zalencentrum De Kolk. Met een kleine groep een groot feest gebouwd. Als afsluiter de jeugddisco waarbij we lekker hebben meegedanst. Zelfs nog even het optreden van de raad gedaan met alle kids.

En dan is het alweer dinsdag. Startend met een goed bezochte jeugdmiddag. Leuk om te zien dat het carnaval leeft, ook onder de jeugdigen in Haalderen. Prins Bryan en prinses Sterre voorop, wat een mooi paar is dat toch. Zij zorgen ervoor dat iedereen meedoet, top! Na de jeugdmiddag konden we ons opmaken voor het laatste avondje. Nog één keer die mooie dansen van De Kluutjes bekijken, nog één keer met z’n allen genieten van de muziek van Sowieso, nog één keer… en dan gaan de steken af. Carnaval 2015-2016 is voorbij.

Wij willen iedereen bedanken die van het carnaval in het Baggergat een succes heeft gemaakt en hopen in november iedereen weer te mogen begroeten tijdens de pronkzitting.