Ons eerste uitje!

Ons eerste uitje!

Wat duurde het voor ons gevoel lang, maar vanavond mochten we dan eindelijk sinds de pronkzitting op pad! Vanavond gingen we naar De Meulewiekers in Elden. Er werd ons van tevoren verteld door het bestuur en de raadsleden dat dit zo ongeveer het uitje was. Nadat we Floor weg hadden gebracht, mochten we het pak en de jurk weer aan en ging bij de prins de steek weer op. Wat hebben wij er veel zin in, maar ook zijn we stiekem toch een beetje zenuwachtig. Het is toch best wel een beetje spannend, zo de eerste keer op pad.

Eigenlijk hadden we geen idee wat er ging komen. We werden iets voor half acht opgehaald door de prinsenkeuzecommisie en om 19.30 reden weg bij het Mariaplein, op naar Elden! In de bus kregen we nog even wat tekst en uitleg over die avond. Daar aangekomen konden we voor in het café nog even wat drinken en gezellig wat bijkletsen met onze achterban. Tja, en toen was daar het moment, we werden officieel naar binnengehaald, de raad voorop en wij ondersteund door Anja en Evelien erachteraan. Gelijk na ons werd de andere gastvereniging verwelkomd en laat daar nou prins Gijs aankomen! Even voor degene die niet zoveel bij Havo komen: Gijs is oud-trainer van het eerste van Havo en nu prins van de carnavalsvereniging uit Driel. Zijn vrouw Truus was thuus, ze kon er helaas niet bij zijn omdat ze ziek op bed lag.

Nadat we mochten genieten van de gardedansen werd het toch nog even spannend, we werden naar voren geroepen het podium op, gelukkig ging Anja ook mee. De prinses werd wel even teruggefloten door de prins, nou ja, teruggefloten, eerder bijna achterover gefloten omdat de prins heel eventjes niet zo heel subtiel op de sleep van de jurk ging staan. De prinses gaat trouwens even over een oplossing hiervoor nadenken. Na zo ongeveer alle mensen die aanwezig waren op de schouders te hebben getikt om te vragen of ze alstublieft haar jurk terug mocht, was ze er aan het eind van de avond echt klaar mee.

Eenmaal op het podium werden er onderscheidingen uitgewisseld en werd er door de president een woordje gedaan. Anja deed als voorzitter voor ons het woord. Normaal staat de prins graag achter de microfoon, maar dit keer was hij maar al te blij met Anja. Hierna kwam nog een dans van de mini-garde en de prinsengarde en toen zat het officiële gedeelte erop, het feest kon beginnen! Niet alleen De Kleibakkers weten wat feesten is, De Meulewiekers kunnen er ook wat van! Wat hebben we genoten en vooral zoveel schik gehad, niks was te gek, of je nou als kip rond liep, met gescheurde panty’s, een bos bloemen in je mond had of een sjaal om je hoofd, alles leek wel te kunnen die avond.

De avond vloog voorbij en nadat wij met de prins en de hofdame van de Meulewiekers de laatste dans mochten doen, kwam er toch echt een eind aan de avond. Voor de prinses had de avond ook niet veel langer moeten duren, er was iets met een rolluik ofzo, vraag dat haar maar als je haar ziet… Toen we thuis kwamen nog even met wat nagepraat en met een tevreden en vol gevoel naar bed! We leven nu alweer uit naar het volgende uitstapje: naar de Gelderlander en het taart bakken. Zien we jullie 3 februari ook bij de uitreiking?