’t Baggergat heeft een nieuw prinsenpaar

’t Baggergat heeft een nieuw prinsenpaar

Tijdens het bomvolle Prinsenbal en dankwoorden namen Prinsenpaar William du Verve, Prinses Hanneke en Hofdame Floor na twee mooie jaren afscheid. Maar het afscheid was maar voor even. William werd gelijk als Raad van 11 geïnstalleerd en Hanneke als penningmeester. Ze hebben het geweldig naar hun zin gehad, maar een nieuwe uitdaging gaan ze binnen de Kleibakkers niet uit hun weg. We wensen hun veel succes.

Ook afscheid werd er genomen van raadsleden die ook allen oud- prins zijn geweest. Marcus Laracker als langstzittende Raadslid gaat hij het Senaat versterken. Jan Brugman en Edwin Roelofs stoppen binnen de vereniging. Allen zijn in het zonnetje gezet, met mooie dankwoorden. En daarna zijn de nieuwe raadsleden Michel van de Wiel en Jesse van der Bosch geïnstalleerd.

Even later werd er begonnen met het onthullen van het nieuw prinsenpaar. Wie oh wie zou het nieuwe prinsenpaar worden. De spanningen liepen hoog op. Dat kan ook niet anders als je als naam de Spanningzoeker hebt. En na veel raden en gissen kwamen ze tevoorschijn uit de onthullingskist. Prins Twan de Spanningzoeker en zijn prinses Jolanda. Zijn naam heeft te maken met zijn baan en ook hun motto: “Wij doen het licht wel uit” heeft met zijn baan te maken.

Beide zijn geen onbekende binnen de carnaval. Jaren hebben ze samen in dweilorkesten gespeeld. En Twan is de laatste jaren actief geweest als penningmeester. Op de centen hoeft hij niet meer op te letten. Het enigste waar hij nu op moet letten is dat het licht niet uit gaat. En het licht ging die avond bij de Kolk nog lang niet uit.