Hent van Haaften Grootste Kleibakker van 2019

Hent van Haaften Grootste Kleibakker van 2019

Zaterdag 25 januari was het zover. In zalencentrum de Kolk werd de Grootste Kleibakker Hent van Haaften gehuldigd tijdens de avond Haalderen Pronkt.

Ieder jaar kiezen carnavalsvereniging de Kleibakkers een persoon of een groep uit, die veel betekend of veel betekend heeft voor Haalderen. En in dat plaatje paste Hent precies. Hent is een man waar Haalderen mee kan pronken. Hent begon jaren geleden als vrijwilliger bij Havo waarbij hij bardiensten draaide en Duitse avonden organiseerde. Dat proefde naar meer. En zo begon Hent zijn eigen café, dat ook gelijk een succes werd.

Helaas door een operatie met veel complicaties moest Hent vorig jaar stoppen. En had hij ook geen gelegenheid om als kroegbaas afscheid te nemen, die mogelijkheid was er nu wel. Ook volgde er vele felicitaties voor Hent, die deze avond de Grootste Kleibakker uit handen kreeg van voorzitter Anja Verhoeven. En dat Haalderen genoeg te pronken had was te zien tijdens Haalderen Pronkt. Diverse optredens kwamen voorbij.