De orde van de Vlinder

De orde van de Vlinder

Marcus is een van de langst zittende Raad van 11 leden. Hij kwam in 1992 bij onze vereniging cv de Kleibakkers.

Marcus is altijd zeer actief geweest binnen vereniging de Kleibakkers. Ondanks dat hij met zijn werk de laatste jaren erg druk is, neemt hij toch de tijd om de vereniging te ondersteunen. Ook tijdens de dolle dagen is hij altijd van de partij. Alleen naar de verlichte optocht in Gendt was soms een dorp te ver, want dan gingen de lichtjes bij Marcus letterlijk uit.

Maar een man, een man. Een woord, een woord. De volgende dag was hij gewoon weer present. Super nauwkeurig was hij met onder andere het opkalefateren van het podium, de wagens enz.. dat moest netjes zijn. En dat kon je met een gerust hart aan hem toe vertrouwen. Marcus is afgelopen november lid van het Senaat geworden vanwege zijn bewezen diensten. De Raad mist in hem een gastvrij gezelligheidsdier waar je van op aan kon, die altijd in was voor grapjes en optredens.

Ook is hij samen met zijn vrouw Renate enkele jaren geleden Prinsenpaar geweest als Marcus de Fleurige. En tegelijk was zijn zoon Thijs jeugdprins, en dochter Vera danste bij de dansgarde de Kluutjes.

Zijn vrouw Renate heeft enkele jaren geleden al de Orde van de Vlinder mogen ontvangen. Je spreekt dus over een familie met het nodige carnavalsbloed. Het motto van Marcus als Prins was’’ samen zetten wij de bloemetjes buiten’’. Dit heeft met zijn werk te maken, maar ook hoe positief hij in het leven staat, dit zegt genoeg. De bloemetjes buiten zetten is hem aardig gelukt. Vaak als er feestjes waren bij hun in het Kroegje werden de bloemetjes ook letterlijk buiten gezet, zo gezellig als het daar was.