En zo begon ons avontuur…

En zo begon ons avontuur…

Juni 2022, ik deed de deur open en daar stond Anja. Ik wist meteen welke vraag er gesteld ging worden. Op dat moment was Angela niet thuis en ik zei al tegen Anja dat Angela ging schrikken als ze haar zag. En wat ik had voorspeld, gebeurde ook. Toen Angela thuiskwam en Anja bij ons in de hal zag staan, wist ook zij welke vraag er gesteld ging worden. Op dat moment kon ik niet meteen ‘ja’ zeggen. Ik moest er even over nadenken.

Een week later kwamen we samen met Anja en Evelien en werd ons verteld wat er allemaal van je verwacht wordt. Door de verhalen kwamen de kriebels boven en wisten we het zeker: wij willen het prinsenpaar worden van ’t Baggergat.

Juni tot november lijkt best een lange tijd, maar de tijd ging snel. In deze maanden stonden er verschillende geheime avonden gepland. En juist omdat alles zo in het geheim moet, zijn er soms lastige momenten. Welke smoes moeten we nu weer verzinnen voor de oppas? Gaan mensen het niet doorhebben? Lukt het ons om tegen mensen te moeten liegen? Maar het geheimzinnige gedoe maakte het ook heel leuk. In het geheim een pak en jurk uitzoeken, scepter maken, proclamatie maken, onderscheidingen uitzoeken, prinsennaam verzinnen en dit alles zonder dat iemand het weet. 

Naarmate het prinsenbal dichterbij kwam, kwamen er steeds meer speculaties. Op zo’n moment besef je pas hoe het leeft in Haalderen. En dan werkt het al helemaal niet mee dat vrienden van ons bij de carnaval zitten en dit onderwerp dan ook regelmatig ter sprake komt. Dit zorgden soms voor lastige momenten. Gelukkig waren er weinig verdenkingen op ons. Dit kwam vooral omdat wij altijd hebben gezegd dat wij nooit prinsenpaar willen worden.  Op de verjaardag van ons zoontje Dani kwam het onderwerp ter sprake: wie wordt de prins? Hier waren we natuurlijk al bang voor. Onze tactiek was: alle verdenkingen op andere mensen gooien. En dit werkte! Dit zorgde ervoor dat het steeds leuker werd om mensen voor de gek te houden. Steeds vaker kregen we de vraag of wij ook naar het prinsenbal kwamen. We hadden als smoes dat we lekker uiteten zouden gaan die avond aangezien Angela die dag erna jarig is. Een hele geloofwaardige smoes want iedereen geloofde ons. We hadden wel gezegd dat ik misschien nog even naar het prinsenbal kwam. Nou en of dat ik kom, maar deze keer niet als Mike, maar als Prins Mike de Durstige!