De dag van het Prinsenbal

De dag van het Prinsenbal

Het is zover, de dag van het prinsenbal is aangebroken. Deze dag gaan we vooral veel afleiding zoeken. In de ochtend ga ik met ons zoontje Dani naar het voetballen. Ook daar wordt er natuurlijk weer gesproken over het prinsenbal. Zodra we thuis komen brengen we de kinderen weg naar mijn ouders. Zij weten nog van niks en worden vanavond na de onthulling gebeld om naar de Kolk te komen samen met Dani.

In de middag gaan Angela en ik even naar de stad, goede afleiding. Ondertussen krijgen we foto’s opgestuurd van de prinsenkeuzecommissie van de voorbereidingen. Meteen komen de kriebels weer naar boven. Angela heeft al volop spanningen maar bij mij valt het gelukkig nog mee.Thuis aangekomen even de laatste dingen klaarleggen en dan toch nog proberen om even de rust te pakken. Ter voorbereiding hadden we foto’s opgezocht op de site van het restaurant waar we die avond zogenaamd naar toe zouden gaan. We zouden namelijk uiteten gaan voor de verjaardag van Angela. Helaas trapte niet iedereen in deze smoes. De auto voor de zekerheid ook nog even wegzetten want we willen alle verdenken voor zijn.

En toen begon het echt… om 19.30 kwamen Evelien en haar dochter. Evelien bracht het pak voor mij en Daphne ging de haren van Angela doen. Ondertussen moest Evelien weer terug naar de Kolk. Zij hield ons op de hoogte van hoe het allemaal ging in de Kolk. De filmpjes zorgden ervoor dat er inmiddels ook bij mij zenuwen kwamen. Wachten duurt dan heel lang. Om 21.00 werden we opgehaald. Snel de auto in en bij de Kolk weer snel de auto uit, zonder dat iemand ons ziet. Op dat moment kregen we ook te horen dat onze namen nog niet genoemd waren, dit maakte het extra verrassend.

Het moment was daar, we mochten de onthullingswagen in. Met klammende handjes hielden we elkaar vast en ondertussen hadden we gewoon schik. Je hoort de mensen roepen en juichen. Anja begon met de vragen en daarna kwamen de hints. Bij de  hint; hij houdt van pijltjes gooiden, hoorden we ineens veel rumoer in de zaal. De onthullingswagen ging open en dan sta je daar ineens voor een volle zaal. Wat was dit een enorm spannend maar overweldigend moment. Op dat moment moet je alles over je heen laten komen en we werden hier goed in begeleid. Het is speciaal om dit een keer te mogen meemaken. Mijn ouders waren ondertussen gebeld en mijn moeder kwam met Dani. Dani heeft zo vaak gezegd dat wij prinsenpaar moeten worden, maar de hele tijd hebben we het stil gehouden voor hem. Hij was heel verbaasd maar ook heel trots. Hij kreeg ook een onderscheiding net als mijn moeder die mee was gekomen. Als verrassing kwam Prins Berry d’n Lentse zanger een ode doen aan Haalderen. Dit vond ik erg speciaal aangezien Berry vroeger een buurjongen van mij is geweest. Omdat wij het laatste prinsenpaar waren dat onthuld zouden worden waren ook  carnavalsverenigingen ‘De Waskniepers’ uit Gendt en ‘De Geintrappers’ uit Bemmel aanwezig. Na alle officiële dingen was het tijd voor onze openingsdans. Wij zijn niet van het stijldansen maar houden van Nederlandstalig en hardstyle, vandaar een remix. De sfeer zat er meteen goed in! Daarna werd er volop gefeest met als hoogtepunt zanger Jaman. Om 00.00 werd er weer volop gefeliciteerd want Angela was jarig. Het feest ging door tot in de late uurtjes. Als dit een voorbode is voor hoe het met de carnaval gaat, dan weten we zeker dat het helemaal goed gaat komen!

Onze lijfspreuk is: Wèj nimme d’r nog eentje!

Het moment waar we zo lang naar hadden uitgekeken

Prins Mike de Durstige en Prinses Angela
Onderscheiding geven aan ons zoontje Dani

En na het officiële gedeelte werd het tijd om te feesten…tot in de late uurtjes!