De jaarlijkse traditie, taart versieren en uitreiken

De jaarlijkse traditie, taart versieren en uitreiken

Op het moment dat wij gevraagd zijn om prinsenpaar te worden wisten wij ook dat we een taart mochten gaan versieren en uitreiken aan mensen die wij bijzonder vinden. We wisten meteen aan wie we de taart wilden uitreiken.

11 februari werden we om 14.00 verwacht in de Providentia in Gendt. 11 verschillende verenigingen waren aanwezig. Een gezellige drukte die begeleidt werd door dweilband ‘de Dreumels’ uit Bemmel. Dit alles werd georganiseerd door de Gendtenarren, dank hiervoor!

Vooraf hadden we al aangegeven welke kleuren we nodig hadden en het ontwerp voor de taart. Wij wilden de taart vooral persoonlijk maken en we hadden daarom als ontwerp een DJ met een DJ tafel. We kregen natuurlijk wel hulp van de bakker die daar aanwezig was. Veel leden uit de vereniging van de Kleibakkers waren mee om ons een handje te helpen. Toen alle verenigingen klaar waren met de taart werd er een ronde gedaan voor wie de taarten gemaakt waren. Het is mooi om te horen aan wie er allemaal een taart wordt uitgereikt en vooral waarom iemand een taart krijgt.

Wij gingen onze taart uitreiken aan 3 personen die bij ons in de straat wonen; Alex, Benjamin en Jos. Deze jongens wonen in een woongroep. Als er een evenement in Haalderen is dan zijn zij erbij. Met koningsdag en de nieuwjaarsreceptie bij Havo staan zij achter de draaitafel onder de naam DJ Alex. Met WK/EK en Halloween hebben ze altijd de tuin leuk versierd en doen ze mee met de activiteiten die georganiseerd worden. Zij maken overal een feestje van en genieten van het leven.

Voorafgaand hadden wij al contact gehad met één van de begeleiders om ze naar de locatie te krijgen. Alles was geregeld, locatie en een smoes om ze daarheen te krijgen.

Na de taart versieren zijn we naar de kantine van Havo gegaan. Alex en Benjamin waren er al. Helaas was Jos er niet bij omdat hij afgelopen week ziek was geweest. Ze zaten vol spanning want ze hadden geen idee waarom ze naar Havo moesten komen.  Op het moment dat de hele vereniging aanwezig was heeft Prins Mike de Durstige het woord gedaan en de taart uitgereikt aan Alex en Benjamin. Wij vonden het bijzonder om hun de taart te mogen geven. Uiteraard kregen zij ook nog een onderscheiding van de Prins. 

We hebben deze geweldige dag afgesloten met een polonaise. De prins liep voorop met daarachter natuurlijk Alex & Benjamin. Het was een dag om nooit meer te vergeten!