De Prinsenfoto van De Gelderlander, wat een geweldige belevenis!

De Prinsenfoto van De Gelderlander, wat een geweldige belevenis!

Het moment waar we lang naar hebben uitgekeken, de Prinsenfoto van de Gelderlander. 4 Februari was het zover, de 20e editie van het Prinsentreffen. Dit jaar een andere locatie. De jaren hiervoor was het Prinsentreffen altijd bij de Vasim in Nijmegen. Er komen dan ongeveer 100/120 verenigingen samen om een grote prinsenfoto te laten maken. Het Prinsentreffen is ditmaal in de hal Hubert, aan de St. Hubertusstraat in Nijmegen.  


We moesten om 10.15 aanwezig zijn en de stemming zat er al vroeg in. Dweilband, dansmariekes en meer dan honderd prinsen zorgden voor vroege feeststemming. Wat een belevenis. Zoveel prinsenparen en verenigingen bij elkaar. We merken dat het contacten leggen met andere verenigingen ons steeds makkelijker af gaat. Je komt ook prinsenparen en verenigingen tegen die je inmiddels in de afgelopen tijd al hebt leren kennen.  We hebben enorm genoten van dit mooie evenement.


Na vandaag is ook het besef dat de carnaval steeds dichterbij komt. Nog maar 14 dagen en dan gaan wij als prinsenpaar carnaval vieren in ons mooie Baggergat. We kijken hier al een hele tijd naar uit, maar nu schiet het echt op! 


Voorheen toen we naar de carnaval gingen, hadden we totaal geen idee dat er zoveel voorbereiding aan vooraf gaat. Het is niet alleen maar even feest vieren, maar het is zoveel meer. Al die weken/maanden voorbereiding waar je als vereniging mee bezig bent.


In de laatste paar weken hebben we veel avondjes uit gehad met de vereniging. Maar ook de nodige acties die de vereniging een steuntje bijdragen zoals oliebollenactie en pottenkiekertje. Door al deze dingen als vereniging te doen leer je elkaar beter kennen en krijg je ook een saamhorigheidsgevoel. Je doet dit allemaal met maar één doel, de carnaval in het Baggergat tot een groot succes maken! 


Volgende week staat het taart bakken nog op het programma en dan is het eindelijk zover! Carnaval in het Baggergat! Wij hebben er zeker zin in! Jullie ook?Prins Mike de Durstige samen met Prins Berry d’n Lentse zanger
Een onderscheiding uitdelen aan Prins Dimitri d’n Dolle Dreuge uit Millingen