Walter de Schuiver en Maaike

Walter de Schuiver en Maaike

Het begin

Het carnaval was Walter en Maaike niet vreemd, omdat ze allebei bij de Durpsklinkers (Haalderse dweilband) zaten. Willie Leijser grapte dat het duo een goed prinsenpaar zou vormen. Daar werd hartelijk om gelachen. Verder is het niet meer ter sprake gekomen, totdat er een telefoontje kwam met de vraag om er eens serieus over na te denken. Walter zei direct ja, maar Maaike twijfelde nog. Op het moment van de vraag liet haar gezondheid te wensen over en dus wist ze niet of ze het vol zou kunnen houden. Gelukkig vond men het geen enkel probleem dat de prinses een aantal avonden wat eerder naar huis zou gaan. Daarna is het balletje verder gaan rollen. Het was wel even wennen, herinnert Maaike zich nog. ‘Alles moest in het geheim. Erg grappig en soms moeilijk was de kleding. Er was geen prinsenpak dat Walter zou passen, omdat hij zo lang is. Speciaal voor hem is er toen een nieuw pak ontworpen en daar is mijn kleding op aangepast.’

Walter zat in dienst op het moment dat hij en Maaike prins en prinses werden. Voor de presentatie nam het paar plaats in een kist met legernetten eromheen. ‘Nadat we naar binnen gereden waren, dachten we precies te weten waar we stonden.  Toch moesten we ons heroriënteren, omdat ze de kist niet in een rechte lijn naar het podium hadden gebracht. Sommigen herkenden ons niet direct, maar de reacties waren erg leuk.’

Foto’s

Verder…

Walter en Maaike waren prinsenpaar met het 22-jarig bestaan van De Kleibakkers en het jaar daarop met de sleuteloverdracht. Op de laatste avond van het seizoen vroeg Walter Maaike ten huwelijk. Een prins die voor zijn prinses op de knieen gaat! Na zijn regeerperiode is Walter raadslid geworden. Een jaar later is het paar op de vrijdag na carnaval in het huwelijksbootje gestapt. De carnavalsvereniging was daar uiteraard getuige van. Sinds januari 2009 zijn Walter en Maaike de trotse ouders van zoon Bart.