Pronkzitting de Narrenkap

Pronkzitting de Narrenkap

Vader en zoon samen op de troon

Acht februari. Rond de klok van half 8 worden wij opgehaald om samen met de president, raadsleden en de dames naar de pronkzitting van de Narrenkap uit Huissen te gaan. Voor ons een avond met een bijzonder tintje, want de president van de Narrenkappen, Eef Gertsen, is de vader van onze eigen prins Erwin van Zottendaal.

Met een mooie bos bloemen en potjes klei als cadeau voor de president, Anjes en de raadsleden van de Narrenkap werden wij van harte welkom geheten. Eef werd bij binnenkomst van ons wel een beetje emotioneel, dit was namelijk de eerste keer dat hij ons live in ornaat zag en dat deed wel even wat met hem. Samen met de Kroanige Zwoane, de Hofbrouwers en het Rooie Nest beloofde het een dolle avond te worden.

De sfeer zat er al snel goed in, maar dat kan ook niet anders met zo’n leuke groep mensen om ons heen. Een hoogtepunt voor ons was toen wij naar voren werden geroepen om samen met Vincent en Anja een onderscheiding van Eef in ontvangst te nemen. Hoe speciaal is dat om onderscheiden te worden door je eigen pa van wie wij lang in onzekerheid hebben gezeten of hij er wel bij kon zijn. Maar hij stond er net fit genoeg. Wat hebben we van dit moment genoten.

Nu was het aan mij ook (Erwin), ik kwam niet onbeslagen ten ijs en kon meteen van de gelegenheid gebruikmaken om mijn onderscheidingen uit te reiken aan pa en Anjes. Henk Damen, prins Robert en zijn hofdames en nog wat familieleden die hier aanwezig waren.

Het was een supergezellige avond met een buutoptreden en zang van de Slubkus. We hebben heerlijk kunnen dansen en hossen. De bierjes en de wijntjes gingen er goed in, alleen word je daardoor wel wat minder oplettend en zo gebeurde het in een onbewaakt moment: mijn scepter werd weggenomen. Top jongens, jullie hebben een feest verdiend!

De avond vloog voorbij, wat was het gezellig. Na iedereen bedankt te hebben voor de gezellige avond, met de taxi weer naar Haalderen om nog even een lekker frietje te gaan eten en wat denk je? Komt daar Walter Fölker binnen, trots en blij met een scepter, maar niet de mijne, wel die van de prins van Huissen. Topactie Walter! Wij krijgen de scepter mee naar huis (heb ik in ieder geval weer iets) wordt er gezegd.

Zondag al vroeg in de morgen krijgen we een berichtje van de vrouw van prins Robert of wij weten waar zijn scepter is. Oké, het onderhandelen kan beginnen. Voorstel was dat hij ons scepterfeest gaat betalen. Maar dit was het hen net niet waard. Snappen wij niks van, maar ja. Drie kratten bier konden er net van af en wij begrijpen het belang van de scepter, dus hiervoor mochten ze hem weer op komen halen in Haalderen.

Wij als prinsenpaar zijn erg trots dat we dit allemaal mogen meemaken als prins en prinses van de Kleibakkers. En we vinden het ook erg leuk dat jullie allemaal de carnavalsdagen met ons gaan meevieren.  Alaaaf, alaaaf, alaaaf!