Jongste en oudste inwoner

Jongste en oudste inwoner

Op vrijdag de dertiende starten voor ons de dolle dagen al. Als eerste gaan we op bezoek bij de oudste inwoner van Haalderen. Mevrouw Huting is inmiddels verhuisd naar Huissen en dit betekent dat we een nieuwe oudste inwoner hebben. De oudste inwoner 2015 is mevrouw Peters. Ze is 94 jaar oud en woont nog zelfstandig samen met haar zoon aan de Hofsteestraat.

We werden hartelijk ontvangen met taart, koffie en thee. Mevrouw Peters werd door ons onderscheiden en gefeliciteerd. Ze kreeg van voorzitter Anja Verhoeven nog een mooi aandenken van de pottenbakkerij. Wat vond ze het spannend allemaal, maar wat was het ook hier gezellig.

Haar zoon had zich iets te goed voorbereid, want op het moment dat wij vertelden dat wij weer verder gingen naar de jongste inwoner, vroeg hij ons een blik te werpen in de koelkast. Deze lag helemaal gevuld met bier en wijn. Ze dachten dat die lui van de carnaval er wel op los zouden zuipen. Helaas moesten we weer verder.

We gingen gelijk door naar de jongste inwoner. Liz Rikken, die op het moment van ons bezoek precies een week oud is. Opnieuw waren we zeer welkom. Na ook hier de nodige felicitaties en cadeaus uitgedeeld te hebben en het beschuitje met muisjes op hebben, mogen we kleine Liz van hun ouders Gertie en Lon lekker op de bank vasthouden.

Wat een heerlijk lief kind is het, supergoed gedaan ouders. Ook broertje Mats komt uit zijn bedje. Eventjes was het schrikken, al die lui met die gekke kleren aan, maar na wat interesse te tonen voor zijn nieuwe trein, komt ook hij helemaal los. Het was supergezellig! President Roy en Gertie kennen elkaar nog van hun schooltijd, dus die hadden genoeg bij te kletsen. Ons bezoekuurtje was dan ook weer te snel voorbij.

’s Avonds hebben we de carnaval voorzichtig afgetrapt in Café Haalderen. Ik (Eleny) was niet heel erg fit en was er dus nu niet bij. Jammer, maar het is niet anders. Het was er niet minder gezellig om en om 00.00 uur is het voor ons wel weer mooi geweest, want we hebben nog heel zware dagen voor de boeg.