Vier dolle dagen!

Vier dolle dagen!

Op zaterdagochtend 14 februari stond de sleuteloverdracht op het programma. Die vond dit jaar plaats in Huissen. We verzamelden ons bij het Stadhues en wat leuk om weer alle Lingewaardse verenigingen bij elkaar te zien. Daarna wandelden we naar café De Zwaan in Huissen, waar we voorzien werden van Jägermeister of Apfelkorn. Heb je hem leeg, gaan ze er weer even met de gieter overheen. Erg leuk! Ook kregen we hier zuurkool met worst. Heerlijk.

We gaan verder naar De Gouden Engel, het thuishonk van de Kroanige Zwoane en waar de sleuteloverdracht plaats zal vinden. Onze raad heeft weer een geweldig optreden, erg leuk. Wel wat minder voor Jan, die een hoop klappen moet opvangen.

Vervolgens gaat de burgemeester over tot de Orde van de Vlinder en hierbij blijkt maar weer eens hoe dicht plezier en verdriet bij elkaar kunnen liggen. De orde is dit jaar voor Geert, die helaas vorig jaar veel te vroeg overleden is, en Annelies Roelofs. Wat werd het muisstil in de zaal en menig traantje vloeide, maar jullie hebben dit zo erg verdiend. De burgermeester gaat verder met het overhandigen van de sleutel en daarmee kan wat ons betreft het feest beginnen.

Zaterdag
Zaterdagavond gaan we de eerste feestavond beleven in De Kolk, ons thuishonk. Roy, onze nieuwe president, opent de avond en wat kan dat jong ook lekker lullen zeg. Na het voorlezen van de proclamatie door prins Erwin van Zottendaal kan het feest echt losgaan. Wat is het gezellig druk in de zaal met leuk verklede mensen. Op deze avond wordt ook de Grootste Kleibakker 2014 bekend gemaakt. Dit keer ging de eer naar Tennisclub Haalderen (TCH). Ze hebben dit dubbel en dwars verdiend. Afgelopen jaar is er zo veel veranderd en vernieuwd op het sportpark, eigenlijk teveel om op te noemen. We moeten daarna nog wel even flink aan de bak, want het is tijd voor de prijsuitreiking van de mooist verklede mensen deze avond. Wat was het moeilijk. De mensen hadden kosten nog moeite gespaard om er allemaal geweldig uit te zien. De sfeer zat er goed in en dan vliegt zo’n avond voorbij.

Zondag
Zondag, de dag van de optocht. Het weer is ons weer erg goed gezind, beter kan het bijna niet, dus die mazzel hebben we al. Door wat problemen met de muziek op onze kar zijn we nog maar net op tijd bij Moos om nog aan te kunnen sluiten. De opkomst voor de optocht is overweldigend! Wat leuk om te zien dat er zoveel mensen zich inzetten om hier in Haalderen een mooie en grote optocht te hebben.

Bij aankomst in De Kolk is het alweer superdruk en gezellig en wij willen iedereen feliciteren die in de prijzen is gevallen met de optocht. Na wat gegeten te hebben vertrekken we alweer naar de verlichte optocht in Gendt. Het blijft een feest om hier mee te rijden, zoveel enthousiast publiek lang de kant en wat geweldig is het als we horen dat onze jeugd van CV Ut Kum Wel de derde prijs in de wacht heeft weten te slepen. Super gedaan jongens en meiden en dat voor de eerste keer. We nemen met z’n allen nog een slaapmutsje bij Café Haalderen en gaan moe maar voldaan naar huis.

Maandag
Maandag, de dag van het frühshoppen. We komen even wat lastig op gang, maar na het nuttigen van een paar biertjes gaat het vanzelf beter. We starten om 12:00 uur bij dorpshuis De Tichel en de sfeer zit er al snel goed in. Het is ook zo leuk om te zien dat de complete raad zich weer uitgeleefd heeft om zich te verkleden. Even voor twee vertrekken we naar Café Haalderen. Net aangekomen staan onze vrienden van de Gentenarren voor de deur. Ze zijn bezig met een tour door Lingewaard om alle verenigingen een bezoekje te brengen. De Zwabberbent uit Gendt geeft een geweldig miniconcert en Café Haalderen zit in een klap bomvol. Het is meteen keigezellig.

Nadat president Roy zijn zangkunsten heeft getoond met het schitterende nummer My Litle Lady, wat wij als prinsenpaar erg mooi vinden, vertrekken we weer naar De Kolk om daar het frühshoppen af te sluiten. Zo, nu eerst maar eens een hapje eten om daarna door te knallen naar de jeugddisco. Jammer genoeg voelt prinses Eleny zich niet zo heel erg lekker meer en gaat dan ook vast naar huis. Oké, het is dus aan mij (Erwin) om met de jeugd mee te hossen en te dansen. Het is er in ieder geval niet minder gezellig om, maar als het half negen is en de jeugddisco zit erop, merk ik toch wel dat ook ik flink gesloopt ben en dan met name mijn voeten.

Dinsdag
De kindermiddag op dinsdag is voor ons een momentje om wat te ontspannen, want nu staan wij eens even niet in de schijnwerpers. Vandaag is de middag helemaal voor prins Brain de Plezierige en zijn prinses Sterre. Het is zo leuk om te zien hoe die twee ook genieten van alle dingen die ze doen. Voor ons is het nu lekker genieten tussen de mensen en wat is het weer druk deze middag zeg. Top!

En dan is het alweer dinsdagavond… Wat gaat het toch altijd weer snel voorbij. Op deze avond komen er onverwachts nog wat groepjes binnenvallen en erg gezellig is het zeker wel. Rond de klok van half tien komt de burgermeester met haar college langs om de sleutel weer op te halen. Met tegenzin geef ik (Erwin) de sleutel aan haar, maar wat is het toch een heerlijk mens. Erg leuk om mee te kletsen en nog even te worstelen met de sleutel. Na nog een paar dansjes en biertjes en wijntjes komt twaalf uur wel erg dichtbij en langzaamaan bekruipt ons het gevoel hoe jammer het is dat dit onze laatste carnavalsavond is als prins en prinses in het Baggergat. Twaalf uur gaan de steken gaan af en met z’n allen bedanken we elkaar voor weer een super-te-gek-gaaf carnavalseizoen. We hebben dit in ieder geval voor geen goud willen missen en ik denk dat dat genoeg zegt.