Pronkzitting 2018

Pronkzitting 2018

Jeugdpronkzitting

24 november was het eindelijk weer zover: het begin van het carnavalsseizoen in het Baggergat! Om 14 uur waren we welkom bij de jeugd ondanks dat de middag grotendeels in het teken stond van afscheid hadden wij er zin in. Floor stuiterde al de hele ochtend rond want eindelijk zag ze Prins Cas en Prinses Annelaura weer en mocht ze weer hossen en de de meiden van de garde bewonderen. Het was een middag vol plezier met spelletjes, optredens van de garde en natuurlijk lekker hossen. Onze hofdame kroop meteen weer in haar rol en uiterraad kon de jurk het weer niet aan 🙂 Helaas kwam ook het moment dat wij afscheid moesten gaan nemen van het geweldige jeugdprinsenpaar en de toppers van de jeugdraad. Wat hebben wij het gezellig gehad met jullie, bedankt voor afgelopen jaar en we zien elkaar vast nog tijdens de carnavalsdagen!!

Pronkzitting

Nadat we S’middags de jeugdpronkzitting was afgelopen was het tijd om ons op te maken voor de avond, Floor naar de buren brengen waar ze lekker mocht gaan logeren en daarna een paar deuren verder een goede bodem gaan leggen voor de avond. Na ons even opgefrist te hebben werden we door de prinsenkeuzecommisie opgehaald om weer naar onze thuishaven De Kolk te gaan. Daar aangekomen eerst nog even wat foto’s maken en de laatste dingentjes klaarzetten, inmiddels liep de zaal al aardig vol en kwamen ook de gastverenigingen aan, maar liefst 5 verenigen kwamen even van de gezelligheid in het Baggergat proeven. Tja een feest in het Baggergat wil je natuurlijk niet missen. Het moment van binnenkomen is aangebroken en wederom had de prinses toch stiekem weer trillende handjes maar gelukkig had ze haar prins aan haar zijde. De gastverenigingen werden binnengehaald en welkom geheten en daarna werd de start gemaakt met de proclamatie, die we met plezier hadden aangepast. Tijdens deze avond moesten we helaas ook afscheid nemen van Stiwan en Willy, gelukkig gaan ze het senaat in en zullen we ze nog vaak tegenkomen. Ook was er een moment van stilte voor Geert Duijf die in het verleden veel voor de vereniging heeft betekent en helaas is overleden. Hierna werd aan de mensen die veel voor het prinsenpaar betekenen een onderscheiding gegeven en zat het officiele gedeelte met tussendoor schitterende dansen van de garde er bijna op. Het was tijd voor de openingsdans waarna het feest los kon barsten met de band Trio Partime die gelukkig Dusty Road kon vervangen want die zijn er helaas mee gestopt. En een feest dat werd het, de prins verzorgde de volle zaal van bier en de prinses vermaakte zich op de dansvloer, er werd zelfs door sommige getwijfeld of de prinses wel in het Baggergat zou blijven aangezien zij al een sjaaltje, de scepter van de president en later ook met de raad uit elden het podium had veroverd. Maar aan het einde van de avond bleek dat zij na wat dealtjes te hebben gesloten toch in het Baggergat bleef en iemand anders had ingerolen 😉 Na een geslaagde avond ging het prinsenpaar thuis nog even verder. Thuis aangekomen was er echter 1 probleem geen sleutel! De prins had de sleutel alvast aan de president van Angeren mee gegeven om de deur te openen en vast bier op tafel te zetten, of was het nou Bemmel? Gelukkig was onze held Richard er die even naar Toos snelde om de reservesleutel te halen. Eenmaal binnen bleek dat er enkele raadsleden en de president van Bemmel achter in de tuin stonden en niet verder naar binnen konden omdat de achterdeur vergrendeld was. Tja, Prins du Verve had gezegd het bier staat achter het huis dan ga je toch achterom!! Na nog even gezellig nagebabbeld te hebben en de laatste naar huis vertrok gingen we moe maar voldaan naar bed. Wat een geweldige start van een nieuw maar tevens ook ons laatste seizoen als prinsenpaar.