Pronkzitting 2020

Pronkzitting 2020

Zaterdag 25-01-2020 was het dan zover. Tijd voor onze eigen pronkzitting van cv de Kleibakkers. Toch ook weer spannend om voor “eigen” publiek in ons mooie dorp Haalderen te verschijnen als Prins en Prinses.

Foto: Nathalie Nieuwenhuis

Om 20:11 ging de buutenmars aan en konden we naar binnen. Na een rondje in de zaal namen we plaats op het podium. President Roy opende vol trots onze pronkzitting. Hierna lieten de meiden van de garde en de Prinsengarde hun geweldige dansen zien. Hier zijn ze samen met de trainers weer het hele jaar mee bezig geweest om in te studeren. Dat was zeker te zien. Bedankt meiden voor jullie mooie optredens. Wij hopen ook dat we deze dansen nog een paar keer mogen zien.

Foto: Evelien Kaandorp

Toen was het tijd om de grootste kleibakker te onthullen. Dit jaar was deze eer aan Hent van Haaften. Hij had deze verdient omdat hij voor Haalderen een grote betekenis heeft gehad in zijn tijd dat hij café-eigenaar was van het in Haalderen wereldberoemde “Hent’s Café”.

Nadat Hent zijn welverdiende Kleibakker in ontvangst had genomen, door ons was onderscheiden kon de hele zaal Hent en zijn familie feliciteren.

Foto: Evelien Kaandorp

Vervolgens kwam er nog een verassingsoptreden van Walter en Shari voorbij die een meesterlijk klassiek gecomponeerd muziekstuk lieten overgaan in het geweldige Thunderstruck van AC/DC. Ook weer iets waar we waarschijnlijk nog meer van gaan horen. We kunnen in ieder geval niet wachten.

Foto: Evelien Kaandorp

Ook had onze vice-voorzitter Jaan Verwaaijen voor alle oud prinsen vanaf 2000 een onderscheiding. Deze kregen zij omdat de carnavalsvereniging trots is op de oud prinsenparen.  Het is ook mooi als de oud prinsenparen wat meer herkenbaarheid krijgen voor nu en in de toekomst als ze op een van onze avonden aanwezig zijn.

Hierna ging de Rv11 een optreden laten zien waarbij ook rockmuziek een hoofdrol speelde. Zij vertolken een optreden van de rockband Kiss en lieten zien dat ook in de raad zeer veel muziek zit. Ook hier hebben we van genoten.

Foto: Nathalie Nieuwenhuis

Na de onze openingsdans was het “bal” geopend en kon er naar hartenlust gedanst, gesprongen en weet ik wat gedaan worden. Op een geven moment zag ik een heel bekend gezicht. Het was onze Haalderse pakketbezorger van Post nl. 

Foto: Evelien Kaandorp

Hij blijkt ook nog een mooi stukje te kunnen zingen. Hij gooide er een paar Hollandsche dijenkletsers in en de sfeer was gezet. Man, wat een leuk optreden heb je neergezet. Verder hebben we op de geweldige beats van RPK’s Discoshow er een mooie, gezellige feestavond van gemaakt.

Foto: Evelien Kaandorp

Groeten Prins Twan de Spanningzoeker en Prinses Jolanda