De Taart

De Taart

Zaterdag 15 Februari was het zover, wij mochten een taart gaan maken voor iemand waarvan wij vonden dat hij of zij hem verdiend had. ’s Middags rond 14:00 stond Evelien weer voor ons klaar om ons naar Gendt te verplaatsen. Op het Mariaplein stonden diverse leden ons al op te wachten waarna we gezamenlijk vertrokken richting Zaal Providentia te Gendt. Daar aangekomen zagen we weer verschillende inmiddels oude bekenden en hoogwaardigheidsbekleders van diverse carnavalsverenigingen uit Lingewaard. Na het openingswoord door de president van de Gentenarren konden we aan de slag met de taart. De bakker gaf ons wat toelichtingen en aanwijzingen hoe we het een en ander konden aanpakken. Daarna gingen we maar eens aan de slag. Ik had thuis al een ontwerp gemaakt op papier wat nu in marsepein en fondant moest worden uitgewerkt. Na een uurtje of anderhalf kleien en fröbelen hadden we de taart klaar zoals wij hem wilden hebben.

Wij hadden besloten om de taart uit te reiken aan Marc en Nathalie van zalencentrum de Kolk.

Dit omdat wij bij de kolk altijd meer dan welkom zijn en omdat zij zo ineens de hele zaak over hebben moeten nemen. Mijn kleine toespraak zal ik hieronder nog even eraan toevoegen om het verhaal compleet te maken. Wij vinden ook dat deze hardwerkende mensen zich inzetten om Haalderen weer op de kaart te krijgen met hetgeen zij organiseren in de Kolk. Nogmaals onze grote dank voor alles was Mark en Nathalie doen.

Nadat wij rond 16:00 het taartbakken hebben afgerond werd er nog een leuke groepsfoto gemaakt met alle taartenbakkers die aanwezig waren. Hierna vertrokken wij naar Haalderen om daar in het zalencentrum de Kolk de taart aan de onwetende Mark en Nathalie gaan uitreiken. Doordat we aan een goede vriend van Mark en Nathalie hadden doorgegeven dat zij het waren die dit jaar de taart mochten ontvangen, waren er veel vrienden en kennissen van hun aanwezig om deze twee kanjers hiermee te feliciteren. Na het uitreiken van de taart hebben we er met zijn allen nog een mooi feestje van gemaakt.

Groepsfoto prinsentaart bakken Lingewaard