Prinsentreffen Gelderlander

Prinsentreffen Gelderlander

15-Februari 08:00 gaat de deurbel. Daphne staat op de stoep om bij Jolanda de haren te doen. We gaan vandaag op de foto in Nijmegen. Dit is een jaarlijks terugkerend spektakel waarbij heel veel prinsen uit het verspreidingsgebied van de Gelderlander aanwezig zijn om samen met elkaar op de foto te gaan. In Nijmegen aangekomen lopen we met z’n allen, want er was weer een leuke delegatie meegereisd met ons, richting de trappen van “De Vasim”. Bovenaan de trap aangekomen worden we meteen door een verslaggever van de Gelderlander gevraagd naar onze mening over de stelling, Verkleedfeest of Carnaval. Nu u zult onze reactie hierop wel kunnen voorstellen. Wij gunnen iedereen hun feestje, maar wij vieren carnaval. Nu en in de toekomst.

Vervolgens gingen we naar binnen waar je meteen overspoeld wordt door het carnavals gevoel. Wat een gave bijeenkomst is dit. Zoveel carnavalsmensen, veren, prinsen en prinsessen, presidenten, adjudanten en noem maar op. Spelende dweilorkesten. Grote polonaises enz. Als je er nooit geweest bent kun je het jezelf niet voorstellen.

Goed, na een bakkie koffie en hier en daar een praatje werden we opgeroepen om op het grote podium plaats te nemen. Toen we op onze plaats stonden werden er al wat proef foto’s gemaakt en konden alle andere aanwezigen ook even foto’s maken. Hierna werden we getrakteerd op een paar mooie dansen en een optreden van een dweilorkest. Toen dit alles klaar was werden de aanwezigen verzocht om naar achteren te gaan zodat er van alle prinsen en prinsessen een mooie foto gemaakt kon worden. Dit is een mooi schouwspel waarbij een soort van mensen duwers ruimte maakt voor het podium zodat alle extra aanwezigen niet op de prinsen foto terecht komen. Als de foto gemaakt is, is ook meestal het eind aangebroken van deze korte maar indrukwekkende bijeenkomst. Hierna gingen we weer richting Haalderen om ons vervolgens klaar te gaan maken voor het volgende deel van het programma van deze dag. Het taart bakken met de prinsen van Lingewaard.

Groepsfoto vanaf de tribune, de echte foto staat in de Gelderlander